RAAM-simulering i Nordsjælland

48-timers Dress Rehearsal er i gang

Seksogtyve dage til start. Det er sent torsdag aften. Crewet er kørt til et sommerhus dybt inde i en Nordsjællandsk skov og det er første gang alle er samlet. Det her er en dress rehearsel. Crew Chief, Jacob, har planlagt en tre-dages race-simulering. Huset i skoven er vores campervan. Uden for holder to cykler, en følgebil og en weber. Weberen er til aftensmaden og tidligt i morgen starter Per 48 timers cykling, kun afbrudt af et par korte sove- og evalueringspauser.

Hvem er hvem

DSC_0125Men før alt dette er der møde. Vi sidder tæt sammen foran pejsen i det lille hus i skoven, som efter en varm dag er overraskende køligt. Vi starter med en introduktion. Crew-chief, Jacob, starter. Holdet har både en læge, politimand, managementkonsulent, fysioterapeut, oversergent, advokat og animator, som tilsammen skal agere chauffør, kok, cykelmekaniker, fysioterapeut, læge, moralsk support og meget mere. Alle, pånær én, skal med til RAAM for første gang, så den officielle Route Book og Race Rules på over 100 sider er omdrejningspunktet om aftenens diskussion. Vi taler om regler, roller, forventninger, yndlingsretter og siddesår. Indtil omkring midnat, hvor vi finder en plads på gulvet til vores sovepose.

Natten i gennem vækker en af husets mange telefoner os med jævne mellemrum. Race-simuleringen er intakt.

Femogtyve dage til start.

Nye rammer til ekstreme forhold

DSC_0132Spiludvikler, animator og kok, Rasmus, står tidligt op og laver smoothies, kaffe og morgenmad til crewet. Han fortæller, at han sætter en ære i at tilberede sundt, nærende mad af høj kvalitet. Han har, ligesom alle andre, tænkt nøje over, hvordan man skaber de bedste rammer under ekstreme forhold, hvor søvnmangel, trange og konstant foranderlige omgivelser udfordrer behovet for skarpt fokus og højt humør.

Efter morgenmad gennemgår oversergent og Afganistanveteran, Simon, morgenens program. Han forklarer to vigtige drills i vores race-setup: short stops og long stops. Short stops er hurtigt crew skift mellem følgebil og camper, hvor cyklen skal tjekkes og følgebilen skal forsynes med vand, energi, mad og nyt crew på under 10 minutter. Et long stop er, når Per enten skal sove, powernappe, skifte tøj eller behandles af læge eller fysioterapeut. Her er der lidt mere tid til at fylde benzin på bilen og luft på cyklen.

Klokken er blevet 7 og om lidt starter generalprøven på Per og crewets RAAM. Følg med her og på Facebook hele weekenden.

Du kan læse mere om crewet her.