Hvad kræver et RAAM – altså udover træning?

Som rytter i RAAM er man afhængig af, at en helt masse ting falder på plads. En ting er, at man selv skal sørge for at passe sin træning og nå den form, der er nødvendig for at gennemføre. Men det er virkeligheden alt det uden om, der er den største udfordring. Her er crewet nok den vigtigste ting, at få plads. At finde de rigtige syv til otte personer, der er villige til at hive tre uger ud af kalenderen i juni og uden løn arbejde for at få mig igennem RAAM’s 4800 benhårde kilometer. Rytteren og holdet er nemlig een enhed. De kan ikke adskilles. Rytteren er dybt afhængig af holdet for at gennemføre og holdet kan ikke udføre deres arbejde uden at rytteren arbejder tæt sammen med dem.

Det hold, der tager med mig til USA, skal ikke bare udføre deres specifikke opgaver. De skal også kunne arbejde sammen under pres og mangel på søvn, og løse dagligdagsopgaver som at lave mad, vaske tøj og få hjulene på bussen til at rulle rundt hele vejen fra Vestkysten til Østkysten.

Når det er sagt, er crewet også udvalgt fordi de hver i sær besidder nogle kompetencer, som jeg har brug for: 

Der er en læge med, i hvis hænder jeg lægger mit liv under løbet. Han skal holde øje med, hvordan min krop og psyke fungerer, og holde øje med, at fx salt- og væskebalancer og en masse andre ting er på plads.

Fysioterapeuten skal holde min krop i gang, give massage, og hjælpe mig til, at holde alle de mange timer på cyklen ud. Sygeplejersken skal sørge for forbindinger og pleje af min trætte og slidte krop undervejs.

Mekanikeren er ansvarlig for at mine tre cykler spiller, og alt er smurt, strammet og pumpet, så udstyret holder hele vejen.

Der er også en teamleder og en strateg med, hvis opgaver det er henholdsvis at sørge for, at holdet fungerer og performer og at jeg kører den rigtige vej og bruger mine kræfter mest fornuftigt.

En teknikansvarlig har til opgave at sikre, at kommunikation mellem rytter og følgebil fungerer, og at telefoner, internet og alt det andet tekniske undervejs virker.

Med på holdet er også en journalist, der undervejs holder hjemmesiden og de sociale medier opdateret om udviklingen i løbet.

Når alle de daglige opgaver er løst, skal holdet også sørge for, at jeg får noget at spise. At der er is i bilen til at køle mig ned og titusinder andre ting, der er nødvendige for, at jeg kommer hele vejen over. Og nå ja, så skal de også agere psykolog for mig – alle sammen – når de sidder i følgebilen og taler til mig, så jeg beholder fokus, koncentration og vilje til at fortsætte, når dagene og timerne på cyklen bliver lange og hårde.

Men andre ord er RAAM ikke en enkeltmandspræstation men en holdpræstation, hvor alle er afhængige af alle for at nå sikkert og godt i mål.